Stoere Schildpadden (4-6 jaar)

Stoere Schildpadden is een groepsprogramma voor kinderen van 4-6 jaar (kleuters) van gescheiden ouders, of ouders die gaan scheiden. Uit onderzoek blijkt dat het programma helpt bij het voorkomen en verminderen van problemen bij deze groep kinderen. Kinderen zitten na deelname lekkerder in hun vel.

Door de (echt)scheiding krijgen kinderen soms gedragsmatige of emotionele problemen. In de Stoere Schildpadden-groep leren de kinderen daarmee om te gaan en zich beter aan te passen aan de nieuwe situatie.

De trainers werken iedere sessie met ‘groepsschildpad Sam’, een handpop die de kinderen bijvoorbeeld vertelt hoe hij omgaat met (echt)scheiding van zijn eigen ouders. Stoere Schildpadden biedt kinderen een ondersteunende en gezellige groepsomgeving, waarin zij kunnen oefenen met manieren om met de (echt)scheiding om te gaan.

Stoere Schildpadden bestaat uit 12 wekelijkse bijeenkomsten van 45 minuten. Een Stoere Schildpadden groep bestaat uit maximaal 6 kinderen en komt tijdens of na schooltijd bij elkaar.

Meer over deze training is te lezen op: https://dapperedino.nl/stoere-schildpadden/ Je vindt hier ook een overzicht van de verschillende aanbieders in de regio.

Regio Goes: bekijk het aanbod bij SMWO Goes.
Regio Terneuzen: bekijk het aanbod bij Aan-z Terneuzen: