Training

Scheidingsatlas
Kosten: €0
Locatie: Locatie Goes en online

Kortdurende training over ouderschap na scheiding.

Doelgroep:                      Ouders die gaan scheiden of gescheiden zijn

Onderwerp:                    Scheiding

Soort training:                Groep

Locatie:                           In Goes en Online via Teams

Wanneer:                     Groep 1: 10 en 31 mei 2022 van 19.00 t/m 22.00u locatie in Goes                                                                                              Groep 2: 17 mei en 7 juni 2022 van 19.00 t/m 22.00u online

Ben je een gescheiden vader of moeder en wil je ervaringen delen met andere ouders of tips krijgen over ouderschap na scheiding? Dan is de training ScheidingsATLAS iets voor jou! ScheidingsATLAS heeft als doel gescheiden ouders te informeren en in hun kracht te zetten. Ook biedt het concrete handvatten gericht op ondersteuning van kinderen en communicatie met de andere ouder na de scheiding.

Ondersteuning bij ouderschap na scheiding
Ouders die uit elkaar gaan, zijn geen partners meer, maar blijven wel samen verantwoordelijk voor de kinderen. Dit kan vragen, onzekerheid en stress oproepen, bijvoorbeeld over de impact van de scheiding op de kinderen, opvoeding na de scheiding en communiceren met de andere ouder. De training ScheidingsATLAS helpt ouders beter om te gaan met de scheiding en ondersteunt hen bij het vormgeven van hernieuwd ouderschap. Ouders krijgen tijdens de training steun, informatie en tools om antwoorden op de vragen te vinden.

ScheidingsATLAS sluit aan bij de belangrijkste factoren van het ouderschap, na scheiding. Er zijn zes hoofdthema’s in de training:

  1. De impact van de scheiding
  2. Conflict tussen ouders
  3. Positieve communicatie
  4. De ouder-kind relatie
  5. Het vormgeven van ouderschap na de scheiding
  6. Krachtig voelen

Meld ja aan via: https://forms.office.com/r/g9mwf5b6wx Voor meer informatie kun je ook contact met ons opnemen via: info@kindinscheidingzeeland.nl