Wie zijn wij

Samen sterk voor kinderen van (aankomend) gescheiden ouders

kind in scheiding zeeland home

Elk kind moet gezond en veilig kunnen opgroeien en zich optimaal kunnen ontwikkelen. Ook wanneer de ouders uit elkaar gaan. Kind in scheiding Zeeland maakt zich sterk voor alle kinderen van (aankomend) gescheiden ouders. Je kunt met al je vragen bij ons terecht. Of je nu ouder, kind of een naaste bent van iemand die gaat scheiden of gescheiden is. Wij zijn er ook voor ondersteuning en advies aan professionals die vanuit het werkveld te maken krijgen met ouders en kinderen in een scheidingssituatie.

Onze missie en visie

Samen sterk voor kinderen van (aankomend) gescheiden ouders.

Elk kind moet gezond en veilig kunnen opgroeien en zich optimaal kunnen ontwikkelen. Ook wanneer de ouders uit elkaar gaan.

Onze wens voor de toekomst is dat ouders die scheiden hun ouderschap dusdanig reorganiseren dat de kinderen er zo min mogelijk last van ondervinden.

Samen houdt voor ons in: voor heel Zeeland, voor iedereen die iets te maken heeft met scheiding. Of je nu een ouder, kind, of een naaste bent van iemand die gaat scheiden of al gescheiden is. Ook professionals kunnen bij ons terecht.

Kosteloos advies en ondersteuning

Veel (jeugdhulp) problematiek in Zeeland komt voort uit een scheiding. De wens is om deze trend te doorbreken. Daarom is in april 2019 gestart met Kind in scheiding Zeeland, voorheen bekend als ‘JOOP’. Kind in scheiding Zeeland wordt gefinancierd door de 13 Zeeuwse gemeenten. Iedereen in Zeeland met vragen over scheiden waarbij kinderen betrokken zijn, kan bij ons terecht. Onze ondersteuning is gratis.

Spin in het web

Kind in scheiding Zeeland is er om het proces rondom een scheiding in goede banen te leiden. We vinden het belangrijk om niet ervaren te worden als een extra schakel, nóg een verplichting in een vaak toch al drukke en stressvolle tijd, maar als ondersteuning, als hulp. Iemand die de situatie gemakkelijker maakt. Vanuit onze positie als ‘spin in het web’ verbinden we verschillende disciplines met elkaar. Daarnaast volgen we of de verbinding ook daadwerkelijk tot stand komt en gevolg krijgt. Kind in scheiding Zeeland handelt altijd vanuit het belang van het kind. We ondersteunen ouders, betrekken het netwerk, adviseren over praktische en pedagogische zaken en weten wat er geregeld moet worden en waar de benodigde hulp te vinden is.

Ervaren professionals

Kind in Scheiding Zeeland is onderdeel van SPRING Jeugdprofessionals. We werken uitsluitend met experts op het gebied van kinderen in een scheidingssituatie. Alle scheidingsexperts zijn opgeleid tot jeugdprofessional en in het bezit van een SKJ-registratie. In onze aanpak zijn we proactief en outreachend. We kijken wat goed gaat in gezinnen en hoe dit verder kan worden uitgebouwd. Eigen kracht van het gezin en het netwerk wordt optimaal benut en verder versterkt.

Reorganiseren van het ouderschap

Kind in scheiding Zeeland streeft ernaar om de verschillende domeinen van preventie, zorg, justitie en advocatuur beter met elkaar te verbinden. Op deze manier kunnen ouders in scheiding, vanaf het begin goed ondersteunt worden bij het reorganiseren van het ouderschap. Verwachte strijdpunten worden zo goed mogelijk begeleid met als doelstelling dat complexe scheidingen zo veel mogelijk worden voorkomen.

Laagdrempelig toegankelijk

Als hét scheidingsloket in Zeeland zijn we laagdrempelig toegankelijk. Iedereen die een vraag heeft rondom een scheidingssituatie kan bij ons terecht. Wij geven kosteloos informatie en advies, wijzen de weg en verbinden partijen waar mogelijk.

Neem contact met ons op

Stel jouw vraag onderstaand of stuur ons een e-mail
en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Je kunt met al je vragen bij ons terecht. Of je nu ouder, kind of een naaste bent van iemand die gaat scheiden of gescheiden is. Wij zijn er ook voor ondersteuning en advies aan professionals die vanuit het werkveld te maken krijgen met kinderen in een scheidingssituatie.